Esittelyssä: Jyri Pylkkänen & Beverage Partners Finland

Esittelyssä Q&A haastattelun kautta Suomessa toimivat maahantuojat ja heidän edustajansa. Ensimmäisenä vuorossa Jyri Pylkkänen Beverage Partners Finlandilta.

Kuka olet ja miten päätynyt nykyisiin tehtäviin?

Nimeni on Jyri Pylkkänen. Olen 36 vuotias mieshenkilö. Naimissa ja kaksi lasta, 7 ja 10v. Olen aloittanut ravintola-alalla sattuman kautta, niinkuin useimmat ja sen jälkeen ala on vienyt mennessään. Olin 18 vuotiaana hieroja ja kuntosaliohjaajakoulussa. Jostain piti saada rahaa elämiseen ja siskoni työskenteli ravintolapäällikkönä Loviisassa, Skan yökerhossa. Siskoni palkkasi minut blokkaamaan ja innostukseni alaan syttyi samantien. Jo kahdessa viikossa olin edennyt baaritiskin taakse tekemään drinkkejä. Kiinnostus alaa kohtaan kasvoi nopeasti ja vuoden jälkeen, kun olin oppinut baarin perusteet lähdin kartuttamaan kokemustani ympäri Suomen maata. Ravintola-ala on vienyt minua Loviisasta Lahteen, Lahdesta Leville, Leviltä Helsinkiin, yrittäjyyteen ja cocktail baarien perustamiseen sekä ympäri maailman.

Olin 8v yrittäjä kollegani Michael Grönforsin kanssa. Yrityksemme alkuaika keskittyi cocktail konsultointiin niin maahantuojille kuin ravintoloille / baareille. Nopeasti liiketoiminta kasvoi bar managementiin ja siitä omien baarien perustamiseen mm. Liberty or Death, Trillby & Chadwick ja 100 Dogs ovat baareja mitkä yhdessä Michaelin kanssa avasimme.

Elämäntilanteet muuttuvat meillä jokaisella ja niin kävi minullekin vuonna 2016. Beverage Partners Finland ilmoitti haun William Grant & Sonsin Portfolio Manager positioon ja tartuin tähän rohkeasti kiinni. Pitkän hakuprosessin jälkeen sain kutsun aloittaa työt William Grant & Sons tuoteperheelle ja oli helppo päätös ottaa tehtävä vastaan ja siirtyä uusiin haasteisiin.

Kerro lyhyesti edustamastasi maahantuojasta?

Beverage Partners Finland Oy on perustettu vuonna 1999. BPF Oy on keskittynyt markkinoiden tunnetuimpien ja laadukkaimpien merkkialkoholituotteiden maahantuontiin ja markkinointiin. Toimimme itsenäisesti ilman taloudellisia sidoksia kansainvälisiin viini- tai alkoholialan yrityksiin.

Mitä viskimerkkejä/taloja edustatte?

William Grant & Sons at the moment:

 • Glenfiddich
 • The Balvenie
 • Tullamore Dew
 • Grant`s
 • Girvan Single Grain
 • Monkey Shoulder
 • Hudson
 • Ailsa Bay
 • Kininvie

Remy – Cointreau:

 • Bruichladdich

Campari Group:

 • Wild Turkey
 • Glengrant

Macduff:

 • Islay Mist
 • Lauders

Mitä ja miten painotatte portfoliossanne?

Painotus riippuu aina päämiehen kanssa sovituista kalenterivuoden tavoitteista. Painotus eri viskeille vaihtuu tertiaaleittain ja fokus vaihtuu tuotteiden välillä.

Ketkä ovat tärkeimmät yhteistyökumppaninne?

 • Horeca
 • Alko
 • Tukkuportaali / jakelijat

Minkälaista kilpailu on Suomessa?

Suomi on pieni markkina ja nyt viime vuosina viskivalikoima on kasvanut valtavasti. Tämä on nähtävissä esim Alkoissa missä ennen oli tutut perinteiset tuotteet the choice of beverage niin nykykuluttajat ovat valmiipia kokeilemaan viskihyllyjen laajentuessa uusia tuotteita. Tämä tekee sen että monien tuotteiden kiertonopeus hidastuu ja tämän tiedostaa jokainen maahantuoja.

Maahantuojien välistä kismaa ei ole ja tarkoituksena onkin puhaltaa yhteen hiileen ja tuoda kategoriaa lähemmäksi kuluttajia. Suomen kokoisessa maassa yhteinen tekeminen on kaiken a ja o.

Millainen toimintaympäristö Suomi on yrityksellenne?

Puhutaan niinsanotusta sääntö Suomesta ja byroslaviasta. Mutta me olemme Suomessa ja Suomen lakien mukaan täällä pitää toimia ja kehittää toimintaa siten mikä toimii meidän markkinalla parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuluttajat Suomessa ovat tällä hetkellä kiinnostuneempia kuin koskaan. Viskiharrastajien määrä on moninkertastuistunut lyhyessä ajassa ja uusia kiinnostuneita ihmisiä näkee tastingeissä yhä enemmän ja enemmän mikä ilahduttaa viskimiehen mieltä.

Miten alkoholilain uudistus vaikutti toimintaanne?

Varsinainen alkoholilain muutos koskien meidän viskiportfoliotamme ei juurikaan hetkauttanut meitä suuntaan tai toiseen. Ainoa että nyt voidaan myydä useampi annos kerrallaan mikä tarkoittaa että voimme esimerkiksi pariuttaa oluen ja viskin yhteen  tai vaikka tehdä maistelu ”flightin” täysillä annoksilla.

Sen sijaan veronkorotus joka salakavasti tuli voimaan alkuvuodesta nosti kuluttajahintoja erityisesti tuotteissa jotka sisältävät nykytrendin mukaisesti voimakkaasti alkoholia, kuten esimerkiksi tynnyripullotteet ja niin sanotut cask strength tuotteet.

Mitä Suomessa pitäisi vielä muuttaa?

En ole oikea ihminen sanomaan mitä Suomessa pitäisi muuttaa. Mielestäni pelataan niillä säännöillä mitä meillä tällä hetkellä on eikä haaveilla mitä joskus voi tapahtua. Jos olosuhteet esim. väkevien alkoholituotteiden mainostamiseeen vapautuisi niin en hanttiin laittaisi.

Sen verran täytyy tosin sanoa kotimaisesta monopolista että alko on hyvä ostaja joka pitää sanansa ja kykenee usein ennakoimaan tarpeen, tämä helpottaa saamaan erityisesti pienempiä pullotuseriä ja uutuustuotteita, joita meidän kokoinen markkina ei normaalisti saisi.

Mihin panostatte lähitulevaisuudessa?

Brändien tunnettavuuden lisäämiseen kuluttajarajapinnassa.

Mitä viskejä on tulossa ja missä niitä maistellaan?

Riippuen tuoteperheestä on se sitten Balvenie tai Glenfiddich tai mikä muu tahansa niin toimimme ns.allokaation mukaan ja meille jyvitetään tietty määrä esim. spesiaaliviskejä kalenterivuodeksi.

Balvnenielta on tulossa pieni määrä vanhempaa tuotetta, 30v ja 40v, sekä ehkä uusimpana keväällä tullaan lanseeraamaan Tullamore Dew Rum X.O. Cask. Myöskin 2 ploa Ladyburn 42 vuotiasta taitaa olla tuloillaan. Ladyburn Ghost Distillery. Tämä tislaamo on toiminut lyhyimmän ajan Skotlannissa tehden Single Malt viskiä.

Teettekö yhteistyötä suomalaisten tislaamojen kanssa?

Jonkin verran mutta ei mitään virallisia yhteistyöprojekteja ole sovittu. Yhteistyökuviomme ovat enemmänkin panimo painotteisia, ei niinkään tislaamo.

Esimerksiksi Beer Huntersin Mika Tuhkasen kanssa teemme paljon meidän viskien ja hänen Mufloni oluiden yhdistämistä. Mikahan on tehnyt mm.Suomen ensimmäisen single malt viskin, Old Buckin.

Millä tavoin edistätte yhteistyötä kuluttajiin ja viskiharrastajiin?

Pyrimme olemaan mahdollisimman avoimia tuotteistamme. Olemme mukana paljon messuilla / festivaaleilla missä kuluttajilla on mahdollisuus päästä maistelemaan melko huokeaan hintaan erikoisempiakin tuotteita. Tastingit on oiva tapa kertoa ihmisille elämän veden ilosanomaa.

Pyrimme olemaan mukana myös erilaisissa tapahtumissa sponsorina missä ollaan suoraan kontaktissa kuluttajiin.